Tentoonstelling Marc Kirschvink

Marc Kirschvink presenteert verschillende lijnen

Het Café Bistro Kultur | Haus Zahlepohl biedt niet alleen culinaire hoogstandjes tegenover het kasteel van Raeren, maar ook een verscheidenheid aan tentoonstellingen in de oorspronkelijke traditie van het Pottenbakkerijmuseum. Van 19 november tot 12 december 2021 is een gerenommeerd kunstenaar met Raeren roots te gast: Marc Kirschvink, die al vele jaren zijn atelier in Keulen runt, maar nog steeds nauwe banden heeft met zijn thuisland.

In deze tentoonstelling toont hij werken uit zijn nieuwste project, getiteld "ligne droite" - dat wil zeggen, rechte lijn. “Lijn voor lijn. Veel rechte lijnen. Heel veel rechte lijnen! De lijnen worden minutieus getrokken van de ene naar de andere rand van het beeld. Dit vereist geduld en discipline. Een meditatief werk. Uit de lijnen ontstaan ​​gebieden, niveaus, ruimtes en landschappen. Een lichte trilling.” - Zo omschrijft de veelzijdige kunstenaar zelf deze werken en dit is precies wat de kijker kan voelen als hij met de schilderijen aan de slag gaat. Ze stimuleren meditatie en verdiepen de blik en ontvouwen elk hun eigenaardige, glinsterende vibraties op hun eigen manier.

De vernissage van deze bijzondere tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 19 november om 19.00 uur. Tot 12 december is het te zien op woensdag en donderdag van 12.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Het is gesloten op maandag en dinsdag. Toegang is gratis.

Meer informatie op: www.haus-zahlepohl.eu | www.kirschvink.eu