FAQ

Wil u het Pottenbakkerijmuseum bezoeken, maar voelt u zich onzeker wegens de actuele coronacrisis? We hebben hier de meest gestelde vragen voor u samengesteld:

• Moet ik een afspraak maken om het museum te bezoeken?

Ja, om wachtrijen bij de receptie te vermijden en het aantal mensen in het museum te beperken, is een museumbezoek ALLEEN OP AFSPRAAK mogelijk. Afspraken worden gemaakt zowel telefonisch op +32 (0)87/85 09 03 als schriftelijk per WhatsApp (+32 471 01 03 66) of e-mail naar kasse@toepfereimuseum.org. U kunt ook op dezelfde dag afvragen of er nog afspraken beschikbaar zijn.

• Moet ik online een toegangsbewijs kopen?

Het is niet mogelijk om een ​​toegangsbewijs te kopen via de website van het Pottenbakkerijmuseum of een andere aanbieder. Om de betalingstransacties zo laag mogelijk te houden, biedt het Pottenbakkerijmuseum haar bezoekers tijdelijk GRATIS TOEGANG. Mocht u ons toch willen steunen, dan is bij de receptie een contributiebox opgesteld.

• Moet ik een masker dragen?

Ja, het dragen van een masker is verplicht vanaf 12 jaar.

• Zijn er speciale voorschriften die moeten worden nageleefd?

De wettelijk voorgeschreven veiligheids- en hygiënevoorschriften zijn van toepassing. Om de sociale afstand tussen de bezoekers te garanderen, werd een eenrichtingsparcours met passende bewegwijzering gecreëerd en werd het aantal bezoekers beperkt tot 1 bezoeker per 15m². Alle luisterstations zijn momenteel vergrendeld en er worden geen tablets uitgeleend. U kunt onze mGuide echter wel openen (alleen in het Duits) op uw eigen mobiele apparaat, waarvoor gratis WiFi beschikbaar is. Leuningen, deurklinken, toiletten etc. worden regelmatig door onze medewerkers gedesinfecteerd. Op smalle punten (bijv. in de trappenhuizen) vragen we u rekening te houden met elkaar en de doorgang zelf te regelen naar de sociale afstand.

• Zijn er rondleidingen, educatieve activiteiten en / of evenementen?

Er zijn momenteel geen rondleidingen, groepsactiviteiten en/of evenementen. Onze workshops voor kinderen onder 12 jaar zijn de enige uitzondering.

• Is het Tourist Info in het museum open?

Het Tourist Info in het museum is open. Als u vragen heeft, zijn we ook steeds telefonisch bereikbaar: +32 (0)87/85 09 03.

• Is er een cafetaria in het museum?

Het museum heeft geen eigen cafetaria. Direct tegenover het museum in "Haus Zahlepohl" het Café Rad Kultur verwelkomt U op zijn terras sinds 8 mei; het interieur blijft vanwege Corona voorlopig gesloten. Openingstijden: ma / di: gesloten - wo / do: 12.00-18.00 uur - vr: 12.00-21.00 uur - za / zo: 10.00-18.00 uur.

• Is de museumwinkel open?

Het museum heeft een winkeltje bij de receptie met ansichtkaarten, boeken, aardewerk en andere souvenirs die te koop zijn. We vragen u echter bij voorkeur met uw kaart te betalen en de verkoopobjecten die niet in vitrines staan ​​niet aan te raken.

Heeft u nog een vraag? Neem dan contact met ons op via:

Tel.: +32 (0)87 / 85 09 03

WhatsApp: +32 (0)471 / 01 03 66